Dim Sum restaurant review: Sea Palace

Dim Sum de kleine Chinese gerechtjes die je in je hart raken. Ik geef af en toe een kookworkshop Dim Sum en maak ze wel eens zelf. Maar geloof me, dat is best tijdrovend werk. Het verbaasd mij elke keer weer hoe snel deze kunstwerkjes de Chinese keukens uitkomen en heet geserveerd worden. Echt indrukwekkend!

In mijn regio de Achterhoek, is er na de sluiting van Kwong Chow in Arnhem geen enkel Dim Sum restaurant meer te vinden en daar baal ik enorm van. Dus om mijn Dim Sum cravings te stillen, reis ik regelmatig naar het westen van het land. Zo blijft Oriental City in Amsterdam 1 van mijn favorieten met een groot gevarieerd aanbod aan Dim Sum.

Het grootste drijvende Chinese restaurant van Europa

In dit blog wil ik Sea Palace belichten. Het grootste drijvende Chinese restaurant van Europa, dat vlakbij het Centraal Station in Amsterdam ligt. Het restaurant biedt 600 zitplaatsen en heeft aan al haar waterkanten een terras. Dit is op warme lente of (na)zomerdagen ideaal om zo direct aan het water te genieten. Wij kregen een zitplaats direct voor het raam met prachtig uitzicht op het IJ. De ambiance is volledig in Chinese stijl ingericht en de versieringen werden met het naderende Chinese Nieuwjaar van zaterdag 10 februari nog verder uitgebreid. Gouden draken, Koi karpers, goud op het plafond en goudkleurige stoelen wachten je op.

Het restaurant werkt vrij gedigitaliseerd. Zo kun je via een QR code het menu inzien en bestellen. Toen ik in de richting van de toiletten liep, werd ik door een serveer robot gekruist, met borden vol eetlust opwekkende krab gerechten. In mijn ooghoek zag ik hoe de bediening aan tafel pekingeend aan het snijden was voor de smakelijke eenden pannenkoek flensjes.

Dim Sum Sea Palace

Dim Sum

Je kunt bij restaurant Sea Palace, van 12:00 tot 16:00 Dim Summen. De echte klassiekers waren op de kaart goed vertegenwoordigd. Zoals de kippentenen. Deze hebben we aan ons voorbij laten gaan.
Maar ook de Siu Long Paw ook wel de soep dumpling genoemd. De oorsprong van deze soep dumpling ligt in Shanghai en het wordt soep dumpling genoemd doordat er aan de varkensvlees vulling, bouillon toegevoegd, dat door gelatine in vaste vorm is gemaakt en tenslotte in een dunne deeglaag tot een kleine bao wordt gevouwen. Door de soepdumpling te stomen wordt de gelatine bouillon weer vloeibaar en krijg je het soep effect. Je moet deze dumpling in 1 keer in je mond doen zodat je het vocht kunt opvangen. Pas op, dat je dit niet te heet eet, want je kunt je mond verbranden. De Siu Long Paw werden uiteraard in een xialong (stoommandje) geserveerd en zaten in aluminium cups. Dit maakte het vrij lastig om ze onbeschadigd in je mond te stoppen. Wel vangt de cup het vocht goed op.Natuurlijk gingen we ook voor de Cheung Fan, de gestoomde rijstmeelflensjes gevuld met garnalen en een vegetarische versie met paddenstoelen. Het flensje was perfect gestoomd, perfecte dikte en royaal gevuld. Er had nog wel iets meer saus bij gemogen, want die is zo heerlijk. De bediening is vlot en klantgericht, dus als je extra saus of iets anders wilt, wordt je op je wenken bediend. De Tsa Siu Pau, was goed van smaak, met fluffy gestoomd bao deeg. En we hebben nog veel meer uitgeprobeerd. Ze hebben niet een hele uitgebreide keuze indien je vegetarisch wilt Dim Summen. De Tjap Koe Cheung Fan en de Tsien Kau Zhi, een gevlochten Dumpling met groente en tofu zou ik de vegetarische lezers zeker aanbevelen.

Take-away

Voor het thuisfront heb ik een halve pekingeend en de Lai Wong Pau, mee naar huis genomen. Dit laatste zijn baos opgeleukt als varkentjes en gevuld met zoete custard. De kinderen waren er heel blij mee. De pekingeend was mals, sappig en perfect gekruid en met knapperige skin. Spot on dus.

Minpunten:

  • Weinig Dim Sum keuze voor vegetariĆ«rs
  • Er is geen speelhoek, kleurplaat of ander vermaak voor kinderen

Echte pluspunten:

  • Authentieke Dim Sum op smaak en met royale vulling
  • De prijs/kwaliteit verhouding is prima
  • Vlotte, klantvriendelijke bediening
  • Heerlijk eten met een view

Rating:
Bediening: 8
Eten: 8
Prijs kwaliteit: 8
Ambiance: 9

Het Chinese restaurant Sea Palace is echt een bezoek waard! Wil je het ook eens bezoeken?
Dit restaurant is te vinden op Oosterdokskade 8, 1011 in Amsterdam op loopafstand van het Centraal Station in Amsterdam

Dit blog is geschreven door Bianca Breukink Smolders – eigenaar van Proef het Verre Oosten