Wie zijn wij?

Bianca Breukink Smolders
Eigenaar

Bianca Breukink Smolders
Is de eigenaar van Proef het Verre Oosten. Geboren in Indonesiƫ, Kuningan, gewoond in Bandung op Java, met roots in Sumatra (Palembang) en opgegroeid in Nederland. Geadopteerd door een Indonesische moeder en een Nederlandse vader. Haar ouders (vader was Chef-kok bij de KLM en haar moeder stond elke dag uren met passie te koken zijn op kook-en eetgebied een grote inspiratiebron voor haar geweest. Lees meer.

WebsiteInstagramFacebook
Clourinda
Gast Foodblogger

Clourinda, op Instagram bekend als ClouFoodForYou en binnenkort kun je ook haar eigen blog ClouFood op het wereldwijde vinden. Hier deelt zij haar recepten, kook- en eet-tips.

Sommigen kennen haar misschien van een kookdemo op de TongTong Fair, of via nieuwsitems op tv en in de krant. Maar mocht je haar nog niet kennen, ze is een goedlachse lekkerbek, idolaat van koken en een echte Foodie. Ze vindt het geweldig om samen met andere Foodliefhebbers de keuken in te duiken, te koken en / of gezellig samen te eten. Lees meer.

Instagram
Stelmaatje Travels
Gast Travel blogger / vlogger
Ik ben Stelma, de reisliefhebber achter Stelmaatje Travels, en ik ben super enthousiast om jullie als gastblogger mee te nemen op een culinaire ontdekkingsreis door het Verre Oosten op de website 'Proef het Verre Oosten' van Bianca.

Mijn roots liggen in Indonesiƫ. Mijn vader komt uit Yogyakarta op Java, terwijl mijn moeder haar oorsprong vindt in Manado, Sulawesi. Lees meer.
BlogsiteInstagramYouTube
Thao Foodietaco
Gast Foodblogger

Thao, beter bekend als FoodieTaco is K-lover, (Korea) doet aan kickboksen en blogt al sinds 2016. She lives the chubby life in Arnhem zoals ze dat zelf beschrijft. Maar heeft zich al vele slagen in de rondte gegeten in vroegere woonplaatsen zoals, Flevoland, Zwolle en Rotterdam. Maar ook ver daarbuiten, zowel in NL als in het Verre Oosten.
In haar blogs neemt ze jou al etend mee in al het lekkers dat Regio Arnhem te bieden heeft.

Instagram
Helena Smit
Gast Foodblogger

Mijn naam is Helena Smit, zelfstandig ondernemer en voor het grootste gedeelte van de week houd ik me bezig met de promotie van Indofood in Nederland. Dat doe ik onder andere als eigenaar van de Indofoodtours , uitgever van RAKUS Magazine en daarnaast organiseer ik ook events rondom Indofood en help Indofood ondernemers met hun PR en communicatie. Een verzameling van mijn activiteiten vind je op de Eating Habits website.

Voor Proef het Verre Oosten ga ik me als Gast Foodblogger dan ook vooral richten op het schrijven over Indofood, zowel in Nederland als ook buiten onze landsgrenzen. Heel erg veel zin in!

Voor mij is eten niet het doel, maar een middel. Om bijvoorbeeld de cultuur en de geschiedenis onder de aandacht te brengen. Lees meer.

 

Instagram eating habitsInstagram IndofoodtoursWebsite
Cynthia (Hedy) van Stenus
Gast Foodblogger

De Indomama, oftewel Cynthia (Hedy) van Stenus, is moeder van 3 volwassen dochters, waarvan een tweeling. Ze is geboren in Tegal op Midden-Java, opgegroeid in Hilversum in een groot gezin met 7 kinderen. De Indomama heeft van onze groep de meeste Toko ervaring. Zo heeft ze ruim 3 jaar bij Toko Kolintang in Lunetten gewerkt en is ze frequent bezoeker van verschillende toko's. Ze neemt je in haar blogs mee naar de beste afhaal Toko's van regio Utrecht. 
Ze is ook zeer sportief. Zo heeft ze 23 jaar bij de Indonesische dansgroep Bunga Melati gedanst, waarbij er door creatief leider Jeffrey Meijboom moderne dansen werden uitgedacht en zij in de prachtige showkleding mocht optreden. Momenteel beoefent ze wekelijks Chi Kung. Dit is de voorloper van Tai Chi. Heb je geen idee wat dat is? Ze schrijft er binnenkort meer over. 

WebsiteInstagram