Gast Foodblogger Helena Smit

Mijn naam is Helena Smit, zelfstandig ondernemer en voor het grootste gedeelte van de week houd ik me bezig met de promotie van Indofood in Nederland. Dat doe ik onder andere als eigenaar van de Indofoodtours , uitgever van RAKUS Magazine en daarnaast organiseer ik ook events rondom Indofood en help Indofood ondernemers met hun PR en communicatie. Een verzameling van mijn activiteiten vind je op de Eating Habits website.

Wat ik als Gast Foodblogger voor Proef het Verre Oosten ga doen

Voor Proef het Verre Oosten ga ik me als Gast Foodblogger dan ook vooral richten op het schrijven over Indofood, zowel in Nederland als ook buiten onze landsgrenzen. Heel erg veel zin in!

Voor mij is eten niet het doel, maar een middel. Om bijvoorbeeld de cultuur en de geschiedenis onder de aandacht te brengen.

Mijn mening: eten is zoveel meer dan eten. Het is gezelligheid, liefde en geluk, maar ook verdriet, heimwee en hoop. En allerlei andere positieve en negatieve gevoelens die je aan eten kunt geven.

Vanwege de bewogen geschiedenis, kijken verschillende groepen door hun eigen bril naar hun keuken en hun werkelijkheid. Die bril is niet altijd hetzelfde. En dat geeft niet. Dat is juist mooi. Het zou wat zijn als iedereen maar een beetje hetzelfde zou zitten wezen en denken. Saaie boel zou het zijn!

Ik ben daarnaast nog met andere projecten bezig (want workaholic en bij mij gaan er 48 uur in een dag), maar daar ga ik jullie niet mee vermoeien voor nu. Als je daarnaar geïnteresseerd bent, kun je me het beste volgen via LinkedIn of Instagram.

Ik ben een Rotterdamse Indo, Nederlandse vader (ook Rotterdam) en een Indonesische moeder (uit Palembang, Sumatra). Met pempek en pepers opgegroeid. Vraag me niet of iets pedas is, want ik ben geen goede graadmeter.

De Foto is gemaakt door Debbie Bodewes