Restaurant review: Restaurant Condao

Ik ben gek op Vietnamees eten. De smaken zijn licht en gelaagd en het is een van de gezondste keukens ter wereld. Ik geef Vietnamese kookworkshops en kook regelmatig zelf Vietnamees, maar ik ga ook graag uit eten bij Vietnamese restaurants. Hierbij neem ik jullie mee in mijn Vietnamese restaurant ervaringen en dit keer schrijf ik een recensie over Restaurant Condao.

Restaurant Condao in Oosterbeek, bestaat nog niet heel lang en is officieel sinds januari 2024 open. Het is vernoemd naar Con Dao, een Vietnamese eilandengroep met kristal helder water waar je de schildpadden kunt zien zwemmen, vandaar de schildpad in het logo. Eigenaresse Sannie Nguyen (34) runt dit restaurant samen met haar broer.

Een combinatie van Vietnamees en Japans eten

Ik merk dat er steeds vaker Aziatische combinatie restaurants ontstaan een trend dat na Corona is ontstaan en doortrekt. Zo kwamen wij in Mol (net over de Belgische grens al wat restaurantjes tegen die zowel Japans als Vietnamees of Thais en Vietnamees serveerden. En ook in Anholt bij VinAsia is dit het geval. In NL zie ik dit steeds vaker.

Eigenaresse Sannie Nguyen

Eigenaresse Sannie geeft aan dat zij 12 jaar geleden een Japans Sushi afhaalrestaurant hadden in Oosterbeek. Via familie die in Marseille een Japans restaurant hebben, hebben zij sushi leren maken. Dit liep vooral in tijden van corona erg goed. Augustus 2023 zijn ze restaurant Condao gestart om klanten een Aziatische beleving te bieden. Bij Restaurant Condao worden er zowel Vietnamese als Japanse gerechten geserveerd. Sannie en haar broer komen overigens uit het Noorden van Vietnam. Ze serveren ook een aantal authentieke Noord Vietnamese gerechten.

De ambience

Restaurant Condao kun je vinden in Oosterbeek, in een rustige omgeving, vlakbij Arnhem. Het is makkelijk te bereiken en er is voldoende parkeermogelijkheid. Het restaurant oogt jong, mooi en hip en heeft een grote cocktailbar.

Het menu

De menukaart is opgedeeld in een Vietnamees en een Japans deel. Verder is er een aparte drankenkaart met ruim aanbod van verschillende cocktails. Wij zijn voor het 4 gangen verrassingsdiner gegaan. Dit kost € 55,- p.p. We vroegen Sannie om authentieke Vietnamese gerechten. We kregen bij elke gang 2 verschillende gerechten. Dit gaf ons de mogelijkheid om extra veel te kunnen proeven, dus hier werden we wel heel blij van.

We begonnen met lekkere cocktails en Sashimi met een zelfgemaakte sojasaus. Deze sojasaus saus was ontzettend lekker. Minder zout en met veel meer smaak dan reguliere sojasauzen. Ook kregen we verse springrolls met garnalen. Geen Nuoc cham saus, die ik eigenlijk wel had verwacht, maar een Hoisin saus. Er zaten ook geen verse kruiden in de springroll. Sannie vertelde ons dat het gebruik van veel verse kruiden iets is dat meer in het Zuiden van Vietnam gebruikt wordt. De smaak was verder prima.

Vervolgens kregen we de Gegrilde Coquille en de Vietnamese carpaccio. De dressing van de gegrilde coquille was voor mij wat teveel aan de zoute kant. De Vietnamese carpaccio daarentegen smaakte fantastisch. Hartig, zoet en fris tegelijk. Die zou ik zeker nog wel eens willen eten!

Vervolgens kregen de we Bo Sot Tieu Den, ossenhaas met zwarte peper, rode uien, groentemix en witte rijst. En de Tom Xao Xa, oftewel gewokte gamba’s in citroengras. Beide smaakte erg goed. De rijst was perfect gekookt.

Na de 3 ronden zaten we eigenlijk al best vol. We sloten af met een Vietnamese fruit cocktail en Bananen tempura, honing, chocoladesaus en vanille ijs. Beide geserveerd op prachtige borden. Al met al een hele smakelijke ervaring!

Sannie en team, bedankt voor de gastvrijheid!

Highlights

Minpunten:

  • De kwaliteit is goed, maar ze zijn best hoog in de prijs in vergelijking tot Vietnamese restaurants in het westen zoals bijvoorbeeld Little V. Ook in vergelijking met Japanse restaurants zitten ze aan de hoge kant. Zoals zalm Sashimi voor €13,50.

Echte pluspunten:

  • Fijn om dit restaurant in Gelderland te hebben op bereikbare afstand te hebben
  • Vlotte bediening en zeer gastvrije eigenaresse
  • Voldoende en gratis parkeermogelijkheid
  • Kwalitatief goed eten
  • Het restaurant is 7 dagen per week open!
  • Je kunt er ook lunchen op dinsdag t/m zondag vanaf 12:00

Rating:
Bediening: 8
Eten: 8
Prijs kwaliteit: 7
Ambiance: 8

Wil je het restaurant Condao ook eens bezoeken?
Dit restaurant is te vinden op Utrechtseweg 186, 6862 AV in Oosterbeek

Dit blog is geschreven door Bianca Breukink Smolders – eigenaar van Proef het Verre Oosten