Kersenbloesempark in Amstelveen

Geschreven door Gast Foodblogger Stelmaatje Travels.

Met Pasen in aantocht begaf ik me voor Proef het Verre Oosten naar het prachtige Kersenbloesempark in Amstelveen. De zon scheen helder en het was een heerlijk warme lentedag, in tegenstelling tot het regenachtige weer elders. De grond was modderig door recente regenval, maar dat weerhield mensen er niet van om het park te bezoeken en te genieten van de kersenbloesems.

Kersenbloesems in bloei

De kersenbloesems hadden al een groot deel van hun prachtige bloei bereikt. De bomen waren gehuld in een weelderig roze tapijt van kersenbloesems. Hoewel sommige bloesems door de wind waren weggeblazen, wat lege plekken in de bomen achterliet, maakte dit het landschap niet minder mooi.

Picknicken onder de Kersenbloesems

Net als in Japan, waar het gebruikelijk is om tijdens de kersenbloesemperiode te picknicken, zag ik ook hier mensen genieten van gezellige picknicks onder de bloeiende kersenbloesems. Kinderen speelden vrolijk tussen de kersenbloesembomen. Een verliefd koppel had een romantische fotoshoot temidden van de kersenbloesems. Het park bood een prachtige achtergrond voor allerlei genietmomenten.

Betekenisvolle Symboliek

Het Japanse Kersenbloesempark in Amstelveen herbergt niet alleen schoonheid maar ook een diepere betekenis. De vierhonderd Japanse kersenbloesembomen zijn een geschenk van de Japanse Women’s Club ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan in maart 2011. Dit geeft het park een symbolische en gedenkwaardige waarde.

Boboji van Sichuan

Naast de gebruikelijke picknickklassiekers zoals vers gesneden fruit en smakelijke broodjes, viel mijn oog op een bijzondere lekkernij die de sfeer nog specialer maakte: Boboji van Sichuan, China. Deze pittige koude spiessnack is een traditionele delicatesse uit de Sichuan-regio en voegt een exotische smaakdimensie toe aan de picknickervaring.

De Geschiedenis van Boboji

Boboji heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot honderden jaren geleden, gedurende de Chinese Qing-dynastie (1644-1911). Het speciale aan boboji is dat spiesjes in koude bouillon worden gelegd, vaak in aardewerk. Vandaar de naam “bobo”. Het heeft een sterke smaak van groene peperkorrels, olie en verschillende kruiden, wat zorgt voor een unieke en licht verdovende smaak.

Een bezoek aan het Kersenbloesempark

Hoewel de bloeiperiode van de kersenbloesems kort is, is een bezoek aan het Kersenbloesempark in Amstelveen de moeite waard. Het gaat niet alleen over het bewonderen van de prachtige kersenbloesems, maar ook om samen plezier hebben, zoals met een gezellige picknick tussen de bloeiende bomen. Het Kersenbloesempark straalt rust en schoonheid uit en trekt elk jaar vele bezoekers die er een blijvende herinnering aan overhouden.

    

Wil je het kersenbloesempark ook eens bezoeken?

Je vindt het in de gemeente Amstelveen en het ligt in het Zuidoostelijke deel van het Amsterdamse Bos.

Adres:
Doorweg 32
1182DB Amstelveen

Hier vind je meer informatie.