Aziatische Kookworkshops

Vietnamees diner

Ontdek de culinaire cultuur van Vietnam. De Vietnamese keuken is 1 van de gezondste keukens ter wereld. De smaken zijn licht, vers en gelaagd zonder uitgesproken te zijn. Vaak worden in een gerecht veel tegenstellingen gebruikt. Vers versus gefermenteerd, warm versus koud, zacht versus knapperig. Kom je deze keuken ontdekken?

Algemene informatie live workshops

Asian streetfood

Dit is eten en drinken dat letterlijk op straat verkocht wordt meestal vanuit verrijdbare karretjes langs een openbare weg of op een warenmarkt. De porties zijn klein. Het is de perfecte manier om verschillende Aziatische hapjes te proeven en de culinaire cultuur van het land te verkennen. In deze workshop leer je verschillende streetfood gerechten te maken uit verschillende Aziatische landen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bijvoorbeeld, Chinese eenden pannenkoekjes, Japanse kippenvleugels / Tebasaki, Saté, Indonesische groentekoekjes / Bakwan, enz.

Algemene informatie live workshops

Bao's

Kookworkshop Bao's, de bekende gestoomde en gevulde broodjes. We maken Indonesische Bapao's, Bao buns en Char Sui Bao's en Custard buns.

Algemene informatie live workshops

Indonesisch Streetfood

Leer populaire Indonesische Streetfood gerechten maken. De vuling of het deeg wordt in kleine groepjes voorbereid. Vervolgens maken we groepsgewijs alle verschillende Streetfood snacks zelf af. We maken lempers, 2 soorten pasteitjes, risolles en klepon.

Algemene informatie live workshops

Indonesisch Streetfood 2

Leer populaire Indonesische Streetfood gerechten maken. De vulling of beslag wordt in 2 tallen voorbereid. Vervolgens maak je alle verschillende soorten Streetfoodsnacks zelf af.  We maken Perkedel Jagung, Martabak, Gogos bakar, en Dadar gulung.

Algemene informatie live workshops

Indonesische Streekgerechten

Het prachtige Indonesië kent veel streken met eigen authentieke smaken. Ben je op eetgebied avontuurlijk aangelegd? Dan is dit iets voor jou.

Algemene informatie live workshops

Indonesische feestmaaltijd

De Indonesische keuken is pittig, kruidig exotisch en uitgesproken en heeft meerdere smaken, texturen en kleuren in een maaltijd. In deze workshop leer je hoe je een echt Indonesisch feestmaal maakt. Een aantal voorbeelden van gerechten zijn pangsit goreng, soto ayam, gado gado, sate, opor, nasi kuning, Asinan, Sambal goreng telor, rendang, tahu isi, ikan bakar, pisang goreng, kue dadar enz.

Algemene informatie live workshops

Les Indonesisch koken

In deze kookworkshop gaan we rijstmaaltijd pakketjes maken in bananenblad. Maken we de heerlijkste garnalen of vega variant in gemberbloem sambal. Balletje, balletje en bolu kukus.

Algemene informatie live workshops

De Thaise keuken optie A

In deze workshop worden al jouw zintuigen geprikkeld. Je maakt kennis met Thaise producten en leert de smaken zoet, zuur, zout en pittig in balans te brengen. Een feestje voor je smaakpapillen. Er komen verschillende kooktechnieken aan bod. We bereiden in een 4 gangen diner, Thaise klassieke gerechten in een modern jasje.
Op het menu staan Thaise vis- of maiskoekjes, Thaise kokossoep, Thaise rode curry met eend of garnalen, (papaya salade) en Kleefrijst met mango. Deze kookworkshop kan ook volledig vegetarisch gevolgd worden.

Algemene informatie live workshops

De Thaise keuken optie B

In deze workshop worden al jouw zintuigen geprikkeld. Je maakt kennis met Thaise producten en leert de smaken zoet, zuur, zout en pittig in balans te brengen. Een feestje voor je smaakpapillen. Er komen verschillende kooktechnieken aan bod. We bereiden in een 4 gangen diner, Thaise klassieke gerechten in een modern jasje.
We maken 2 soorten Thaise satay, Thaise noedels met gamba's, roergebakken waterspinazie, waterkastanjes in kokosmelk. Deze kookworkshop kan ook volledig vegetarisch gevolgd worden.

Algemene informatie live workshops

De Thaise keuken optie C

In deze workshop worden al jouw zintuigen geprikkeld. Je maakt kennis met Thaise producten en leert de smaken zoet, zuur, zout en pittig in balans te brengen. Een feestje voor je smaakpapillen. Er komen verschillende kooktechnieken aan bod. We bereiden in een 4 gangen diner, Thaise klassieke gerechten in een modern jasje.
We maken knapperige cups met Thaise vulling, Thaise meerval- of tonijn, mango salade, Gestoomde vis in currypasta en bananenblad, Thaise poffertjes. Deze kookworkshop kan gedeeltelijk vegetarisch worden gevolgd. 

Algemene informatie live workshops

De Thaise keuken optie D

In deze workshop worden al jouw zintuigen geprikkeld. Je maakt kennis met Thaise producten en leert de smaken zoet, zuur, zout en pittig in balans te brengen. Een feestje voor je smaakpapillen. Er komen verschillende kooktechnieken aan bod. We bereiden in een 4 gangen diner, Thaise klassieke gerechten in een modern jasje.
We maken Thaise kokosgehaktballetjes, gebakken ananas rijst, Gegrilde procureur salade en Thaise knapperige crêpes. Deze kookworkshop kan ook vegetarisch worden gevolgd. 

Algemene informatie live workshops

De Thaise keuken optie E vegan

In deze workshop worden al jouw zintuigen geprikkeld. Je maakt kennis met Thaise producten en leert de smaken zoet, zuur, zout en pittig in balans te brengen. Een feestje voor je smaakpapillen. Er komen verschillende kooktechnieken aan bod. We bereiden in een 4 gangen diner, Thaise klassieke gerechten in een modern jasje.
We maken Thaise rijstmeel dumplings, roergebakken waterspinazie, gebakken zijdezachte tofu met chili en knoflook of Knapperige tofu en paddenstoelen salade en Kleefrijst met Mango.  

Algemene informatie live workshops

Chinees koken

De Chinese keuken is 1 van de oudste en diverse keukens ter wereld. Elke provincie in China heeft zijn eigen kookstijl en gebruikt regionale ingrediënten. In deze workshop leer je de roerbaktechniek en maak je vogelnestjes van bami. Ook maak je gefermenteerde sojabonensaus. Een aantal voorbeelden van gerechten zijn: Nasi yeung chow / gebakken rijst met garnalen en tja sieuw, maissoep met kip, wantan soep, gestoomde garnalen, ma po tofu, Chinese broccoli in zwarte bonensaus, kokosmelk met zoete aardappel.

Algemene informatie live workshops 

Reel Dim Sum
Dumplings

Dumplings zijn deegpakketjes die gekookt, gestoomd of gebakken in de pan kunnen worden. In deze workshop leer je meer over de achtergrond van dumplings, verschillende vouw- en kooktechnieken en maak je op traditionele Chinese wijze de vulling. We maken Jiaozi / potstickers, Sui Kau, moneybags, wontons en rozendumplings. Deze workshop is inclusief theeceremonie

Algemene informatie live workshops

Chinese Dim Sum

Dim sum zijn kleine Chinese gerechtjes (soort tapas) die gestoomd, gefrituurd of gebakken kunnen zijn. Leer op authentieke Chinese wijze een aantal Chinese Dim Sum toppers maken.
Deze workshop is inclusief theeceremonie.

Algemene informatie live workshops

Aziatische BBQ optie A vlees

We maken saté uit verschillende Aziatische landen (Thailand, Indonesië en Japan) met bijbehorende lak of saus. Vietnamese steaks en verschillende bijgerechten.

Algemene informatie live workshops

Aziatische BBQ optie B vis

We maken vis saté uit verschillende Aziatische landen (Thailand, Indonesië en Korea), gegrilde vis in ketjapsaus. en verschillende bijgerechten.

Algemene informatie live workshops

Aziatische BBQ optie C vega

We maken groente, fruit en paddenstoelen saté met marinades uit verschillende Aziatische landen (Indonesië, Japan en Korea), gegrilde aubergine met sambal pasta en verschillende bijgerechten.

Algemene informatie live workshops

Koreaans BBQ-en

In deze Koreaanse kookworkshop leer je Koreaanse BBQ gerechten maken met verschillende bijgerechten. Ook leer je Koreaanse gefermenteerde groente maken, beter bekend als Kimchi.

Algemene informatie live workshops

Fusion

In deze kookworkshop leer je verschillende kooktradities, technieken, gerechten en ingrediënten combineren uit Europa en Zuidoost Azië tot heerlijke gerechten.

Algemene informatie live workshops

Vegetarische Aziatische Proeverij

In deze workshop ga je met jouw gezelschap een smakelijke rondreis door Azië maken. We bereiden een vegetarische Proeverij voor waarbij gerechten uit verschillende Aziatische landen voorbij komen. Leer hoe smaakvol verschillende soorten sojaproducten kunnen zijn en leer met andere vleesvervangers werken.

Algemene informatie live workshops

Japanse Hotpot en Gunkan Sushi

In deze sushi kookworkshop leer je de 2 meest bekende bouillons maken om Japans in te fonduen. Ook leer je de perfecte sushi rijst maken en maak je verschillende bijgerechten en smaakmakers smaakmakers. Tenslotte leer je op verschillende manieren sushi vouwen en meer over de achtergrond en gebruiken van sushi.

Algemene informatie live workshops