Introductie Japanse keuken

Ontdek de basis van de Japanse keuken in 4 lessen.
Je meer leert over de achtergrond en ontstaanswijze van Japanse producten. Er komen verschillende kooktechnieken zoals pekelen, drogen en fermenteren aan bod. Je leert met echte Japanse producten werken en deze ook zelf te maken bijvoorbeeld dashi, miso, kombu, furikake en teriyaki. Ook leer je de perfecte sushi rijst te maken en de basis voor het maken van sushi.

De lessen
De lessen duren 3 tot 4 uur, waarbij je met je kookclub, familie, vrienden of collega’s een 3 tot 4 gangen diner maakt. Na afloop  van elke cursusdag eet je gezamenlijk.

  • Les 1. Introductie Japanse keuken.
    Product introductie van soja en zeewier. We gaan vervolgens furikake, dashi, Agedashi tofu en miso soep maken.
  • Les 2. Sushi.
    Introductie sushi producten. Vervolgens leer de perfecte sushi rijst te maken en de basistechnieken voor het maken van sushi. Ook leer je verschillende smaakmakers te maken door gebruik van verschillende kooktechnieken.
  • Les 3. Introductie miso, teri yaki en verschillende soorten noedels.
    Product introductie en vervolgens leer je teriyaki saus maken en gaan we koken met miso, teriyaki en verschillende soorten noedels.
  • Les 4. Tempura en panko.
    Vandaag leer je de fijne kneepjes van Japans frituren. We maken groente tempura, tentsuyusaus, ebi furai en karaage.

Cursusdagen
Deze cursus is uitsluitend in groepsverband te boeken vanaf 6 personen. De cursusdagen zijn in overleg en vinden 1 x in de 4-6 weken plaats.

Locatie ***
Proef het Verre Oosten
Oude Terborgseweg 246
7004KA Doetinchem

Prijs
€ 345,- p.p. en vanaf 8 personen. Dit is inclusief cursusmateriaal, amuse, welkomstdrankje en koffie of thee.

*** Bij meer dan 10 aanmeldingen wijken we af van de genoemde locatie naar locatie De Kei in Steenderen.
Nog vragen?
Info@proefhetverreoosten.nl