Introductie Indonesisch koken

Ontdek de kruidige en kleurrijke Indonesische keuken in 4 lessen
De Introductie Indonesisch koken bestaat uit 4 lessen waarbij je de Indonesische keuken, ingrediënten en kooktechnieken beter leert kennen. We staan uitgebreid stil bij producten die veelvuldig gebruikt worden en de gerechten die gemaakt worden.

Aan het einde van de reeks kun je op verschillende manieren sambal maken, in een handomdraai de beroemde soepen: Soto Ayam en Bakso Mie Kuah maken. Je leert zelf verschillende soorten bumbu, oftewel kruidenpasta maken. We maken verschillende soorten sambal. Ook leer je met bananenblad werken en komen er verschillende rijstgerechten, Streetfood hapjes, vlees-, visgerechten en zoetigheden aan bod.

Les 1. Module Introductie Indonesische kruiden en keukenbenodigdheden
We staan uitgebreid stil bij Indonesische kruiden en keukenbenodigdheden. Daarna maken we:
*Soto ayam
*Martabak Telor
*Atjar campur
* Sate kelapa Surabaya / Sate klopo
* Nasi Putih – Witte rijst  en witte rijst rotsen

Les 2. Module sambal maken
Je leert verschillende soorten en verschillende kooktechnieken om zelf Sambal te maken. We maken:
Sambal Ganja – Garnalen stervrucht sambal
Sambal Goreng Tomat Kemangi
Blenyek teri – Gestoomde sambal
Sambal Ketjap
Daarnaast komen de volgende gerechten aan bod:
* Bakso mie kuah
* Pangsit goreng
* Tahu isi
* Martabak manis

Les 3. Module verpakken in bananenblad en nasi goreng
* Verpakken in bananenblad: Pepesan ikan of terong (makreel en aubergine)
*Tahu telor
* Nasi goreng
* Ikan goreng kecap
* Pandang Sponscake met melkschuim

Les 4 Module rijstpakketjes in bananenblad
* Verpakken in bananenblad: Nasi Bakar kotak isi pindang ayam kemangi
* Sambal Udang Kecombrang / Gebakken Gamba’s in gemberbloem sambal
* Balletje Balletje – Indonesische gehaktballetjes
* Vanille Chocolade zebra Bolu Kukus

Cursusdata
Deze cursus is uitsluitend in groepsverband (vanaf 6 personen) met je kookclub, collega’s, familie of vrienden te boeken. De cursusdata zijn in overleg en de lessen vinden 1 x in de 4-6 weken plaats.

Locatie:
Bianca’s Homecooking
Oude Terborgseweg 246
7004KA Doetinchem
*** Bij meer dan 10 aanmeldingen wijken we af van de genoemde locatie naar locatie De Kei in Steenderen.

Prijs
€ 276,- p.p. voor de volledige cursus. Dit is inclusief amuse, welkomstdrankje en cursusmateriaal per les.

Stel je vragen of meld je aan via info@biancashomecooking.nl