Restaurant review: Waber

Modern Indonesische keuken

Sinds 3 november 2023 is de mooie stad Zwolle een geweldige eetgelegenheid rijker. Aan een gezellig plein met meerdere horecagelegenheden is Restaurant Waber de plek voor een culinair Indonesisch avondje uit.

De getalenteerde en geliefde Indonesian chef Titi Waber is met Team Waber, Carlos, Michelle en Yannick een sfeervol restaurant begonnen waar zij de Modern Indonesische Keuken aan de gasten serveren.

Jullie begrijpen dat deze Lekkerbek erg nieuwsgierig was en voor bijzonder eten altijd bereid is om te reizen.

V.l.n.r. Gast Foodblogger Clourinda eigenaresse Titi Waber

De ambiance

Na welkom te zijn geheten door gastvrouw Michelle en Chef Titi, gingen mede Foodie Cynthia en ik aan tafel in een ruimte die plaats biedt aan een kleine 35-40 gasten. Het restaurant ademt Indonesië; warm, modern en stijlvol.

Het menu

Waber biedt diverse menu’s

Je kunt kiezen uit 3 verschillende 4- of 5- gangen menu’s, welke regelmatig wisselen

  • Daging (vlees)
  • Ikan (vis)
  • Sayur (vegan)

Mijn keuze werd Daging, omdat ik uit keek naar de 3 soorten Rendang. Cynthia koos voor Ikan en zo konden we delen en alles proeven.

Amuse Tempe Mendoan en Sate

We werden verrast door een amuse van Tempe Mendoan, kort gefrituurde Tempe, met een frisse koriandermayonaise. Vervolgens kregen we 2 heerlijke soorten saté.

Sate lilit voor de ikan, waarbij de proteïne fijngehakt om een citroengrasstengel wordt gedrukt. En Sate buntel, lamsgehakt voor Daging (vlees) gepresenteerd op een authentieke saté bbq.

Soto en martabak

Vervolgens een zalige soto en knapperige smaakvolle martabak met opmerkelijk veel laagjes.

Het moment supreme

En toen jawel het Moment Supreme: “de Iconische rendang in 3 stadia”

Alles even voortreffelijk als subliem opgediend.

Het dessert

Met het dessert “Kolak” deed Chef Titi mij weer versteld staan.

Herkenbare ingrediënten  en volledig anders dan hoe ik het ken. Gedeconstrueerd,  verrassend, vernieuwend en vooral heerlijk!

Verder is er wijnkaart met wijnen die perfect passen bij de gerechten.

Minpunten:

  • Als je authentiek Indonesisch eten verwacht, is dit niet het restaurant om heen te gaan.
  • Er zijn vaste menu’s, dus je kunt niet a la carte bestellen

Echte pluspunten:

  • Stijlvol dineren
  • Moderne Indonesische keuken
  • Innovatief, en vooruitstrevende keuken
  • Mooie prijs / kwaliteit verhouding

Rating:
Bediening: 8
Eten: 9
Prijs kwaliteit: 9
Ambiance: 8

Wil je Indonesisch gastronomisch dineren en een mooi avondje uit?

Restaurant Waber is the place to be.
Nieuwe markt 10
8011PE Zwolle

Dit blog is geschreven door Gast Foodblogger Clourinda, rechts op de foto, van Cloufoodforyou.