[{"id":3041,"link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/kookboeken-overig\/boekrecensie-de-zelfvoorzienende-tuin\/","name":"boekrecensie-de-zelfvoorzienende-tuin","thumbnail":{"url":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/wp-content\/uploads\/2025\/02\/1.-Cover.jpg","alt":""},"title":"Kookboekrecensie, De zelfvoorzienende tuin","author":{"name":"admin","link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/author\/admin\/"},"date":"feb 26, 2025","dateGMT":"2025-02-26 10:42:54","modifiedDate":"2025-02-26 11:42:55","modifiedDateGMT":"2025-02-26 10:42:55","commentCount":"0","commentStatus":"open","categories":{"coma":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>","space":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>"},"taxonomies":{"post_tag":""},"readTime":{"min":2,"sec":57},"status":"publish","content":"Met slechts 4 uur per week en 10 maanden werk kun je 365 dagen eten uit eigen moestuin en dagelijks meer dan een kilo groenten, fruit en kruiden oogsten. Een veelbelovend vooruitzicht. Maar is dit ook realistisch? Volgens het boek wel, al is een tuin van 120 m\u00b2 niet voor iedereen haalbaar. Toch biedt het boek waardevolle principes die ik in mijn eigen moestuin ga toepassen. Inhoud Het boek beschrijft de reis van Huw Richards en"},{"id":3026,"link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/kookboeken-overig\/kookboekrecensie-heilig-boontje-van-joeri-veul\/","name":"kookboekrecensie-heilig-boontje-van-joeri-veul","thumbnail":{"url":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/wp-content\/uploads\/2025\/02\/20250102_190206-scaled.jpg","alt":""},"title":"Kookboekrecensie Heilig boontje van Joeri Veul","author":{"name":"admin","link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/author\/admin\/"},"date":"feb 12, 2025","dateGMT":"2025-02-12 12:07:58","modifiedDate":"2025-02-12 13:09:11","modifiedDateGMT":"2025-02-12 12:09:11","commentCount":"0","commentStatus":"open","categories":{"coma":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>","space":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>"},"taxonomies":{"post_tag":""},"readTime":{"min":1,"sec":31},"status":"publish","content":"Peulvruchten saai? Vergeet het maar! In Heilig Boontje laat Joeri Veul zien dat bonen en linzen allesbehalve een smakeloze hap uit blik zijn. Dit kookboek staat bomvol verrassende recepten die spelen met texturen en smaken, zonder ook maar een vleugje vleesvervanger nodig te hebben. Van kruidige curry\u2019s tot smaakvolle falafelpannenkoeken , en zelfs desserts zoals Schwarzwalder Kirsch mini-pavlova\u2019s en snacks zoals Rocky Road. Dit boek bewijst dat bonen en peulvruchten in werkelijk \u00e1lles te gebruiken zijn.\u00a0"},{"id":2921,"link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/kookboeken-overig\/kookboekrecensie-tinned-tomatoes-samuel-goldsmith\/","name":"kookboekrecensie-tinned-tomatoes-samuel-goldsmith","thumbnail":{"url":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/wp-content\/uploads\/2025\/01\/Voorkant-boek.jpg","alt":""},"title":"Kookboekrecensie Tinned Tomatoes van Samuel Goldsmith","author":{"name":"admin","link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/author\/admin\/"},"date":"jan 13, 2025","dateGMT":"2025-01-13 13:59:42","modifiedDate":"2025-01-13 14:59:43","modifiedDateGMT":"2025-01-13 13:59:43","commentCount":"0","commentStatus":"open","categories":{"coma":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>","space":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>"},"taxonomies":{"post_tag":""},"readTime":{"min":2,"sec":39},"status":"publish","content":"Tomaten in blik; deze staan zonder uitzondering, altijd in mijn voorraadkast. Ik gebruik ze vaak voor een lekkere en snelle tomatensoep, een shakshuka of een pastasaus. Maar er is dus veel meer mee te doen! Tomaten die worden ingeblikt, worden geoogst wanneer ze op hun rijpst zijn en hebben een heerlijke intense smaak. In de winkel is veel variatie te vinden; polpa, passata, tomatenblokjes, tomatenpuree of hele gepelde pruimtomaten. Ik ontdekte laatst echter ook lekkere cherrytomaten"},{"id":2915,"link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/kookboeken-overig\/kookboekrecensie-a-very-vegan-christmas-van-sam-dixon\/","name":"kookboekrecensie-a-very-vegan-christmas-van-sam-dixon","thumbnail":{"url":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/wp-content\/uploads\/2025\/01\/1000035022.jpg","alt":""},"title":"Kookboekrecensie A Very Vegan Christmas van Sam Dixon","author":{"name":"admin","link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/author\/admin\/"},"date":"jan 13, 2025","dateGMT":"2025-01-13 13:23:28","modifiedDate":"2025-01-13 14:23:29","modifiedDateGMT":"2025-01-13 13:23:29","commentCount":"0","commentStatus":"open","categories":{"coma":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>","space":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>"},"taxonomies":{"post_tag":""},"readTime":{"min":2,"sec":51},"status":"publish","content":"Dit boek is een musthave \u00a0als je de traditionele, kerstrecepten veganistisch wilt bereiden. Maar het is zeker ook heel bruikbaar als je plantaardige feestelijke gerechten op welk moment dan ook wilt maken. Niet alleen de vegans aan tafel zullen genieten van de maaltijd, maar ik kan me niet goed voorstellen dat de vleesliefhebbers niet net zo smullen. De inhoud van het boek Wat ik leuk vind is dat er veel gebruik wordt gemaakt van winterse groenten"},{"id":2718,"link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/kookboeken-overig\/kookboekrecensie-sebze\/","name":"kookboekrecensie-sebze","thumbnail":{"url":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/wp-content\/uploads\/2024\/09\/IMG_0019.jpeg","alt":""},"title":"Kookboekrecensie Sebze","author":{"name":"admin","link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/author\/admin\/"},"date":"sep 26, 2024","dateGMT":"2024-09-26 09:41:03","modifiedDate":"2024-09-26 11:41:04","modifiedDateGMT":"2024-09-26 09:41:04","commentCount":"0","commentStatus":"open","categories":{"coma":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>","space":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>"},"taxonomies":{"post_tag":""},"readTime":{"min":2,"sec":19},"status":"publish","content":"\u201cVegetarische recepten uit het hart van Turkije\u201d van \u00d6zlem Warren Sebze, het woord kende ik niet, dus ik heb het ook voor jullie opgezocht. Het betekent groente in het Turks. De schrijfster \u00d6zlem Warren kende ik ook nog niet. Ze is een Turkse foodjournalist en geeft in verschillende landen, zoals Jordani\u00eb, de VS, Verenigd Koninkrijk en Turkije kookworkshops. Ook organiseert ze culinaire en culturele reizen naar Turkije. Wat kun je in het boek Sebze verwachten? In"},{"id":2642,"link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/kookboeken-overig\/kookboekrecensie-zonnige-zomercocktails-van-jassy-davis\/","name":"kookboekrecensie-zonnige-zomercocktails-van-jassy-davis","thumbnail":{"url":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/wp-content\/uploads\/2024\/08\/1724706787985-scaled.jpg","alt":""},"title":"Kookboekrecensie Zonnige Zomercocktails van Jassy Davis","author":{"name":"admin","link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/author\/admin\/"},"date":"aug 27, 2024","dateGMT":"2024-08-27 07:55:39","modifiedDate":"2024-08-27 09:55:40","modifiedDateGMT":"2024-08-27 07:55:40","commentCount":"0","commentStatus":"open","categories":{"coma":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>","space":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>"},"taxonomies":{"post_tag":""},"readTime":{"min":2,"sec":32},"status":"publish","content":"Bij mijn vrienden en familie worden cocktails altijd enthousiast ontvangen en daarom was ik heel blij met dit kleurrijke boekje met 60 heerlijke, zomerse drankjes. Maar in welk jaargetijde dan ook, ik vind cocktails eigenlijk altijd heel feestelijk en lekker. De inhoud van het boek Het boek begint met de alle benodigdheden die je kan gebruiken om je cocktails mee te maken. Maar volgens Jassy Davis kom je met een jampot als shaker, of een kan"},{"id":2613,"link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/kookboeken-overig\/kookboekrecensie-maaltijdsalades\/","name":"kookboekrecensie-maaltijdsalades","thumbnail":{"url":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/wp-content\/uploads\/2024\/08\/1.-Maaltijdsalades-cover-scaled.jpg","alt":""},"title":"Kookboekrecensie, Maaltijdsalades","author":{"name":"admin","link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/author\/admin\/"},"date":"aug 7, 2024","dateGMT":"2024-08-07 13:49:31","modifiedDate":"2024-08-29 11:03:29","modifiedDateGMT":"2024-08-29 09:03:29","commentCount":"0","commentStatus":"open","categories":{"coma":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/maaltijdsalades\/\" rel=\"category tag\">Maaltijdsalades<\/a>, <a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>","space":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/maaltijdsalades\/\" rel=\"category tag\">Maaltijdsalades<\/a> <a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>"},"taxonomies":{"post_tag":""},"readTime":{"min":3,"sec":14},"status":"publish","content":"Smakelijke salades in 4 seizoenen door Emily Ezekiel \"Maaltijdsalades. Smakelijke salades in 4 seizoenen' door Emily Ezekiel We zitten nu volop in de zomer, een heerlijk seizoen om te genieten van verfrissende maaltijdsalades. Salades zijn niet alleen voedzaam, maar ook veelzijdig en kleurrijk. Ze zijn perfect voor zomerse lunches, picknicks in het park, of ontspannen diners in de tuin. In het kookboek Maaltijdsalades. Smakelijke salades in 4 seizoenen laat Emily Ezekiel je zien, hoe je heerlijke salades maakt"},{"id":2586,"link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/kookboeken-overig\/kookboekrecensie-de-syrische-keuken-van-imad\/","name":"kookboekrecensie-de-syrische-keuken-van-imad","thumbnail":{"url":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/wp-content\/uploads\/2024\/07\/Smaak-Ontbijtnummer-Culinair-Magazine-Omslag-4.jpeg","alt":""},"title":"Kookboekrecensie de Syrische keuken van Imad","author":{"name":"admin","link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/author\/admin\/"},"date":"jul 22, 2024","dateGMT":"2024-07-22 08:02:11","modifiedDate":"2024-07-22 10:02:12","modifiedDateGMT":"2024-07-22 08:02:12","commentCount":"0","commentStatus":"open","categories":{"coma":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>","space":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>"},"taxonomies":{"post_tag":""},"readTime":{"min":3,"sec":55},"status":"publish","content":"Ik heb deze keer voor een heel ander soort kookboek gekozen. De Syrische keuken van Imad. De schrijver Dit kookboek is geschreven door Imad Alarnab, waarin hij een hele persoonlijke inkijk van zijn leven geeft. Hij was chef-kok en eigenaar van drie succesvolle restaurants en sapbars in Damascus, toen er oorlog uitbrak. Hij beschrijft hoe hij de dingen die we in vrijheid vanzelfsprekend nemen en onderwaarderen opeens heel anders is gaan waarderen. Hoe hij uiteindelijk ervoor"},{"id":2507,"link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/kookboeken-overig\/kookboekrecensie-ijs-co-2-0\/","name":"kookboekrecensie-ijs-co-2-0","thumbnail":{"url":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/wp-content\/uploads\/2024\/06\/Voorkant-IJsCo-2.0.jpg","alt":""},"title":"Kookboekrecensie IJs & Co 2.0 van Aniek Keijsers","author":{"name":"admin","link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/author\/admin\/"},"date":"jun 20, 2024","dateGMT":"2024-06-20 11:00:01","modifiedDate":"2024-06-20 13:00:05","modifiedDateGMT":"2024-06-20 11:00:05","commentCount":"0","commentStatus":"open","categories":{"coma":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>","space":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>"},"taxonomies":{"post_tag":""},"readTime":{"min":2,"sec":20},"status":"publish","content":"Bianca van Proef het Verre Oosten vroeg mij om het boek, IJs & Co 2.0. van Aniek Keijsers te recenseren. Aangezien ik gek ben op ijs was ik meteen enthousiast. De schrijfster De schrijfster, Aniek Keijsers schreef eerder een populair boek met ijsrecepten. Dit boek is in de basis hetzelfde boek, maar met veel nieuwe en aangepaste recepten met veel vegan varianten. De IJsvarianten Je kunt denken aan ijs met fruit, chocolade, karamel, noten, honeycomb of"},{"id":2285,"link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/kookboeken-overig\/kookboekrecensie-the-streetfood-club-the-book\/","name":"kookboekrecensie-the-streetfood-club-the-book","thumbnail":{"url":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/wp-content\/uploads\/2024\/05\/The-book-scaled.jpg","alt":""},"title":"Kookboekrecensie The Streetfood Club \"The Book\"","author":{"name":"admin","link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/author\/admin\/"},"date":"mei 14, 2024","dateGMT":"2024-05-14 09:24:16","modifiedDate":"2024-10-03 13:34:51","modifiedDateGMT":"2024-10-03 11:34:51","commentCount":"0","commentStatus":"open","categories":{"coma":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>, <a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/verre-oosten-kookboeken\/\" rel=\"category tag\">Verre Oosten kookboeken<\/a>","space":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a> <a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/verre-oosten-kookboeken\/\" rel=\"category tag\">Verre Oosten kookboeken<\/a>"},"taxonomies":{"post_tag":""},"readTime":{"min":4,"sec":25},"status":"publish","content":"The Streetfood Club. Voor veel mensen bekend door hun 2 moderne \/ hippe restaurants in Utrecht en Breda. Ze serveren moderne versies van Fusion Streetfood gerechten waarbij de eigenaren inspiratie hebben gehaald uit hun reizen door Latijns-Amerika en Azi\u00eb. Daarbij wordt The Streetfood Club regelmatig op zondag omgetoverd tot een club waarbij er natuurlijk gedanst wordt. Hiernaast hebben de eigenaren ook een kookboek genaamd 'The Book' uitgegeven. Dat is het kookboek waar ik, Rychell, twee recepten"},{"id":2193,"link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/kookboeken-overig\/kookboekrecensie-flavour\/","name":"kookboekrecensie-flavour","thumbnail":{"url":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/wp-content\/uploads\/2024\/04\/IMG_7811.jpeg","alt":""},"title":"Kookboekrecensie Flavour","author":{"name":"admin","link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/author\/admin\/"},"date":"apr 18, 2024","dateGMT":"2024-04-18 11:14:56","modifiedDate":"2024-04-18 13:14:58","modifiedDateGMT":"2024-04-18 11:14:58","commentCount":"0","commentStatus":"open","categories":{"coma":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>","space":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>"},"taxonomies":{"post_tag":""},"readTime":{"min":2,"sec":42},"status":"publish","content":"\u201cMidden-Oosterse gerechten bomvol smaal\u201d van Sabrina Ghayour Soms denk je bij het eten van gerechten wel eens, daar zit kraak noch smaak aan. Nou daar hoef je bij het aanschaffen van dit boek niet bang voor te zijn. De naam van het boek zegt het eigenlijk al. De smaakbeleving staat centraal in dit boek van bestsellerauteur Sabrina Ghayour.In haar eigen woorden draait smaak om troost, voldoening en zelfs een vleugje nostalgie. Smaak hoeft niet gecompliceerd of"},{"id":2168,"link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/kookboeken-overig\/kookboekrecensie-sandwiches\/","name":"kookboekrecensie-sandwiches","thumbnail":{"url":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/wp-content\/uploads\/2024\/04\/InShot_20240404_143818086.jpg","alt":""},"title":"Kookboekrecensie Sandwiches","author":{"name":"admin","link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/author\/admin\/"},"date":"apr 9, 2024","dateGMT":"2024-04-09 11:43:03","modifiedDate":"2024-04-09 13:43:47","modifiedDateGMT":"2024-04-09 11:43:47","commentCount":"0","commentStatus":"open","categories":{"coma":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>","space":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>"},"taxonomies":{"post_tag":""},"readTime":{"min":3,"sec":30},"status":"publish","content":"\u201cBijzondere belegde broodjes voor elk moment van de dag\u201d van Daniel Lindeberg Soms heb je gewoon zin in een ander broodje, dan een Hollandse boterham kaas of boterham jam.Het boek van Chef Daniel Lindeberg is een inspiratiebron om jouw broodje veel lekkerder te maken. Een reis door sandwichland Met meer dan 30 recepten van diverse combinaties uit verschillende landen waar de voormalige sterrenchef is geweest, neemt hij je mee door SANDWICHLAND. Voor ieder wat wils, vis,"},{"id":1781,"link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/kookboeken-overig\/kookboekrecensie-budget-vegan-in-30-minuten-meer-dan-100-plantaardige-budgetrecepten-snel-op-tafel\/","name":"kookboekrecensie-budget-vegan-in-30-minuten-meer-dan-100-plantaardige-budgetrecepten-snel-op-tafel","thumbnail":{"url":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/wp-content\/uploads\/2024\/02\/Budget-vegan-in-30-min-1-foto-2.jpg","alt":""},"title":"Kookboekrecensie, Budget Vegan in 30 minuten.","author":{"name":"admin","link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/author\/admin\/"},"date":"feb 15, 2024","dateGMT":"2024-02-15 07:47:00","modifiedDate":"2024-10-03 13:35:30","modifiedDateGMT":"2024-10-03 11:35:30","commentCount":"0","commentStatus":"open","categories":{"coma":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>, <a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/verre-oosten-kookboeken\/\" rel=\"category tag\">Verre Oosten kookboeken<\/a>","space":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a> <a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/verre-oosten-kookboeken\/\" rel=\"category tag\">Verre Oosten kookboeken<\/a>"},"taxonomies":{"post_tag":""},"readTime":{"min":2,"sec":41},"status":"publish","content":"Meer dan 100 plantaardige budgetrecepten snel op tafel Bianca van Proef het Verre Oosten vroeg me onlangs of ik, Stelmaatje Travels, interesse had om kookboekrecensies te schrijven. In eerste instantie was ik terughoudend. Ik ben geen keukenprinses en mijn interesse in koken reikt lang niet zo ver als die van haar. Toch begon het idee wel iets in me aan te wakkeren.\u00a0Food\u00a0fotografie\u00a0vind ik interessant en het concept van budgetvriendelijke veganistische gerechten sprak me aan. Het kookboek"},{"id":1138,"link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/kookboeken-overig\/earths-own-cuisine\/","name":"earths-own-cuisine","thumbnail":{"url":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/wp-content\/uploads\/2023\/11\/IMG_5386-scaled.jpg","alt":"Earth's own cuisine"},"title":"Kookboekrecensie, Earth's Own Cuisine","author":{"name":"admin","link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/author\/admin\/"},"date":"nov 16, 2023","dateGMT":"2023-11-16 15:35:38","modifiedDate":"2024-02-15 09:56:52","modifiedDateGMT":"2024-02-15 08:56:52","commentCount":"0","commentStatus":"open","categories":{"coma":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>","space":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>"},"taxonomies":{"post_tag":""},"readTime":{"min":2,"sec":9},"status":"publish","content":"Earth\u2019s Own Cuisine, van The Farm Kitchen, heeft een mooie jute achtige kaft en een circulair teken op de voorkant. De titel wil ons meer in contact brengen met \u2018moeder\u2019 aarde en de groenten van Nederlandse bodem die zij ons te bieden heeft.De makers van het boek stimuleren je om duurzamer te eten en producten te gebruiken van lokale telers die de aarde niets kosten maar juist helpen herstellen. Deze boodschap wordt in het hele boek"},{"id":932,"link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/kookboeken-overig\/365-tips-voor-een-groenere-wereld\/","name":"365-tips-voor-een-groenere-wereld","thumbnail":{"url":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/wp-content\/uploads\/2023\/10\/365-tips.jpg","alt":""},"title":"365 tips voor een groenere wereld","author":{"name":"admin","link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/author\/admin\/"},"date":"okt 3, 2023","dateGMT":"2023-10-03 07:44:00","modifiedDate":"2023-11-14 09:53:53","modifiedDateGMT":"2023-11-14 08:53:53","commentCount":"0","commentStatus":"open","categories":{"coma":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>","space":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>"},"taxonomies":{"post_tag":""},"readTime":{"min":1,"sec":36},"status":"publish","content":"Kinderen, ze verrijken ons leven door hun natuurlijke nieuwsgierigheid en openheid voor de wereld om ons heen. Ze helpen ons door met hun frisse jonge blik onze eigen creativiteit, verwondering en veerkracht te herontdekken. Ze kunnen je hart veroveren en het leven vullen met nog meer geluk en liefde. Tenslotte zijn ze waarschijnlijk het meest dierbare en ze vertegenwoordigen de toekomst. Dus hier willen we toch zuinig op zijn met z\u2019n allen? Iedereen merkt de impact"},{"id":935,"link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/kookboeken-overig\/vegan-toko\/","name":"vegan-toko","thumbnail":{"url":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/wp-content\/uploads\/2023\/10\/Vegan-Toko.jpg","alt":""},"title":"Vegan Toko","author":{"name":"admin","link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/author\/admin\/"},"date":"sep 12, 2023","dateGMT":"2023-09-12 08:00:00","modifiedDate":"2024-10-03 13:36:06","modifiedDateGMT":"2024-10-03 11:36:06","commentCount":"0","commentStatus":"open","categories":{"coma":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>, <a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/verre-oosten-kookboeken\/\" rel=\"category tag\">Verre Oosten kookboeken<\/a>","space":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a> <a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/verre-oosten-kookboeken\/\" rel=\"category tag\">Verre Oosten kookboeken<\/a>"},"taxonomies":{"post_tag":""},"readTime":{"min":0,"sec":54},"status":"publish","content":"Wil je vaker plantaardig eten en jouw plantaardige, Aziatische kookrepertoire uitbreiden? Dit boek staat vol met plantaardige recepten waar Aziatische kruiden en smaakmakers gebruikt worden. Veel bruggetjes naar Indonesi\u00eb maar er komen ook smaken van andere Aziatische landen aan bod. De recepten zijn vrij makkelijk en snel te maken en voor een aantal recepten hoef je echt niet de halve toko aan ingredi\u00ebnten in huis te halen. Nu heb ik, superhandig ;-), wel een halve toko"},{"id":810,"link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/kookboeken-overig\/zeewier-en-co-van-julie-desnoulez\/","name":"zeewier-en-co-van-julie-desnoulez","thumbnail":{"url":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/wp-content\/uploads\/2023\/03\/Zeewier-Co.jpg","alt":""},"title":"Zeewier en Co van Julie Desnoulez","author":{"name":"admin","link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/author\/admin\/"},"date":"mrt 1, 2023","dateGMT":"2023-03-01 18:30:50","modifiedDate":"2023-10-31 12:26:37","modifiedDateGMT":"2023-10-31 11:26:37","commentCount":"0","commentStatus":"open","categories":{"coma":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>","space":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>"},"taxonomies":{"post_tag":""},"readTime":{"min":1,"sec":21},"status":"publish","content":"Een boek vol met kookinspiratie om vaker zeewier te kunnen verwerken in gerechten Ik ben enorm voorstander als het gaat over zeewier, het eten van de toekomst. Wellicht weten jullie al het e.e.a. over de gezondheids- en duurzaamheidsvoordelen van het eten en kweken van zeewier. Wisten jullie ook al dat het naast een Aziatische Foodtrend ook gebruikt wordt om bijvoorbeeld biogas te maken? Nu kreeg ik het boek Zeewier & Co van Julie Desnoulez waardoor mijn"},{"id":808,"link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/kookboeken-overig\/vegan-pasta-van-brianna-claxton\/","name":"vegan-pasta-van-brianna-claxton","thumbnail":{"url":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/wp-content\/uploads\/2023\/03\/Vegan-pasta.jpg","alt":""},"title":"Vegan Pasta van Brianna Claxton","author":{"name":"admin","link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/author\/admin\/"},"date":"mrt 1, 2023","dateGMT":"2023-03-01 18:29:01","modifiedDate":"2023-10-30 18:50:59","modifiedDateGMT":"2023-10-30 17:50:59","commentCount":"0","commentStatus":"open","categories":{"coma":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>","space":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>"},"taxonomies":{"post_tag":""},"readTime":{"min":1,"sec":1},"status":"publish","content":"Vegan Pasta van Brianna Claxton bied je ruim 80 Italiaanse klassieke recepten in een modern vegan jasje. Zo komen de Marinara, -, de Bolognese, en de Alfredosaus aan bod. Kun je slagroom maken van cashewnoten, boter van sojamelk en kokosproducten en leer je alle bekende Italiaanse kazen te maken zoals verse Mozzarella, Parmezaanse kaas, Geitenkaas, Ricotta, Burrata en Mascarpone. Dit ga ik zeker nog een keer proberen te maken, want de vegan kaasssoorten die ik tot"},{"id":832,"link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/kookboeken-overig\/moro-thuis-het-nieuwste-kookboek-van-sam-sam-clark\/","name":"moro-thuis-het-nieuwste-kookboek-van-sam-sam-clark","thumbnail":{"url":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/wp-content\/uploads\/2023\/10\/Moro-thuis.jpg","alt":""},"title":"Moro thuis, het nieuwste kookboek van Sam & Sam Clark","author":{"name":"admin","link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/author\/admin\/"},"date":"feb 13, 2023","dateGMT":"2023-02-13 19:41:24","modifiedDate":"2023-10-30 18:51:48","modifiedDateGMT":"2023-10-30 17:51:48","commentCount":"0","commentStatus":"open","categories":{"coma":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>","space":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>"},"taxonomies":{"post_tag":""},"readTime":{"min":0,"sec":54},"status":"publish","content":"Dit boek staat vol met smaakvolle recepten met ingredi\u00ebnten uit Spanje en het Midden-Oosten, die eenvoudig te maken zijn en snel op tafel staan Zo maak je binnen een handomdraai je eigen labneh. Dit is een mix van roomkaas en Griekse yoghurt. Met dit goddelijke goedje, hebben ze wel 8 verschillende recepten uitgewerkt, bijvoorbeeld met tomaat, komkommer en za\u2019atar. Probeer de ceviche met granaatappel, limoen en avocado eens, of laat je verrassen door de Turkse eieren"},{"id":943,"link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/kookboeken-overig\/banketbakker\/","name":"banketbakker","thumbnail":{"url":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/wp-content\/uploads\/2023\/10\/Banketbakker.jpg","alt":""},"title":"Banketbakker","author":{"name":"admin","link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/author\/admin\/"},"date":"feb 6, 2023","dateGMT":"2023-02-06 09:30:00","modifiedDate":"2023-10-31 10:32:55","modifiedDateGMT":"2023-10-31 09:32:55","commentCount":"0","commentStatus":"open","categories":{"coma":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>","space":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>"},"taxonomies":{"post_tag":""},"readTime":{"min":1,"sec":1},"status":"publish","content":"Bananenbrood wentelteefjes Misschien heb je de overrijpe bananen die ik afgelopen dinsdag kreeg ik van Lex Hendriks - Groente & Fruit al in mijn verhalen voorbij zien komen. Deze waren de pisang en zijn o.a. in het amandelpasta - bananenbrood naar recept van Claire Saffitz, terecht gekomen. Het brood mocht ik al eens proeven van een vriendin die mij ook dit boek gaf en is echt superlekker. Dus wist ik al snel wat er van de"},{"id":855,"link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/kookboeken-overig\/kookboekrecensie-parsi-van-farokh-talati\/","name":"kookboekrecensie-parsi-van-farokh-talati","thumbnail":{"url":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/wp-content\/uploads\/2023\/10\/Parsi-boek.jpg","alt":""},"title":"Kookboekrecensie Parsi van Farokh Talati","author":{"name":"admin","link":"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/author\/admin\/"},"date":"nov 30, 2022","dateGMT":"2022-11-30 18:37:08","modifiedDate":"2024-08-27 10:29:43","modifiedDateGMT":"2024-08-27 08:29:43","commentCount":"0","commentStatus":"open","categories":{"coma":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>","space":"<a href=\"https:\/\/proefhetverreoosten.nl\/category\/kookboeken-overig\/\" rel=\"category tag\">Overige kookboeken<\/a>"},"taxonomies":{"post_tag":""},"readTime":{"min":2,"sec":58},"status":"publish","content":"\u201cGa proeven als een kok en proef hoe het eten voelt tussen je tanden\u201d aldus Farokh Talati. Mijn foodie hart maakte een sprongetje toen ik het kookboek Parsi van Farokh Talati, de Chefkok van het St. John Bread and Wine restaurant in Londen mocht recenseren. Wat is Parsi? Parsi, zal bij menigeen wat vraagtekens oproepen. Het is de bevolkingsgroep dat eind 7e eeuw het Perzische land (tegenwoordig beter bekend als Iran) is ontvlucht. Zij werden destijds"}]