Stelmaatjetravels

Stelmaatje Travels

Ik ben Stelma, de reisliefhebber achter Stelmaatje Travels, en ik ben super enthousiast om jullie als gastblogger mee te nemen op een culinaire ontdekkingsreis door het Verre Oosten op de website ‘Proef het Verre Oosten’ van Bianca.

Mijn roots liggen in Indonesië. Mijn vader komt uit Yogyakarta op Java, terwijl mijn moeder haar oorsprong vindt in Manado, Sulawesi. Geboren en getogen in Nederland, heb ik de smaken van mijn roots altijd gekoesterd. Van de heerlijke Bubur Manado van mijn moeder tot de onweerstaanbare gegrilde saté ayam van mijn vader, mijn liefde voor de Aziatische keuken is diepgeworteld.

Hoewel ik traditionele gerechten koester, heb ik mijn culinaire horizon verbreed en geniet ik tegenwoordig vooral van vegetarische lekkernijen. Op ‘Proef het Verre Oosten’ deel ik mijn passie voor smaakvol eten via kookboekrecensies en recepten die je beslist moet uitproberen. Daarnaast neem ik je mee in mijn ervaringen met boeiende Aziatische evenementen en hotspots.

Een bijzondere ontmoeting met Bianca tijdens een Shinrin Yoku & High Tea evenement heeft geleid tot een smakelijke vriendschap. Alles hierover is terug te vinden op mijn website, Stelmaatje Travels. Bianca’s high tea lekkernijen smaakten naar meer en we delen nu samen onze passie voor het Verre Oosten.

In 2025 staat er iets groots op de planning: een reis naar het Verre Oosten. Ik kan niet wachten om de authentieke smaken van de regio te proeven en mijn culinaire avonturen met jullie te delen. 

Blijf op de hoogte van mijn reiservaringen, ontdekkingen en smakelijke momenten op ‘Proef het Verre Oosten’. Laten we samen de diversiteit van de Aziatische keuken vieren!