Geplaatst op Geef een reactie

Kookboekrecensie IJs & Co 2.0 van Aniek Keijsers

Bianca van Proef het Verre Oosten vroeg mij om het boek, IJs & Co 2.0. van Aniek Keijsers te recenseren. Aangezien ik gek ben op ijs was ik meteen enthousiast.

De schrijfster

De schrijfster, Aniek Keijsers schreef eerder een populair boek met ijsrecepten. Dit boek is in de basis hetzelfde boek, maar met veel nieuwe en aangepaste recepten met veel vegan varianten.

De IJsvarianten

Je kunt denken aan ijs met fruit, chocolade, karamel, noten, honeycomb of koffie, maar ook met meer bijzondere ingrediënten zoals miso, rode peper, basilicum of komkommer. IJs op een stokje, softijs, sorbetijs, maar ook spectaculaire ijstaarten of lekkere milkshakes.

De flaptekst maakte me meteen nieuwsgierig en ik las het hele receptenoverzicht onder het slaken van enthousiaste kreten. Zo veel recepten die ik wilde gaan uitproberen, met de zomer in het vooruitzicht!

Het boek herbergt bijna 100 recepten, waarvan er een flink aantal met een vegan optie zijn te maken. Er staat informatie in over verschillende soorten ijs, verschillende methodes om ijs te maken en ook welke tools handig zijn om te gebruiken als je zelf ijs wilt gaan maken.

Wat ik ook leuk vind aan het boek, is dat er een aantal recepten in staan die goed met kinderen te maken zijn. Iets wat ik zeker nog wil gaan doen.

Miso – karamelijs en Mango – Frozen yoghurt met rode peper

Ik koos voor nu twee recepten die ik wilde gaan maken: Miso-karamelijs en Mango-frozen yoghurt met rode peper. Allebei recepten met een kleine link naar het Verre Oosten.

Het Miso-karamelijs was heel speciaal en verrassend lekker. Ik zou dit zeker nog eens gaan maken, al was het alleen al omdat ik veel mensen nieuwsgierig heb gemaakt die dit ijs ook eens willen proeven.

De Mango-frozen yoghurt met rode peper was ook heel lekker. Ik heb er extra pepers aan toegevoegd omdat de smaak van de pepers wat mij betreft sterker mocht. Ik zou dit ijs met plezier na een oosterse maaltijd serveren; lekker, fris en een pittig nasmaakje door de rode peper.

IJsmachine

Ik heb speciaal voor dit boek een ijsmachine aangeschaft, omdat ik zo enthousiast ben geworden. Zonder een ijsmachine blijven er genoeg recepten over om te kunnen maken, maar ik denk dat ik minder blij was geweest, omdat je voor de meeste ijsrecepten een ijsmachine nodig hebt.

Ik geef dit kookboek 4 sterren, omdat het ontzettend veelzijdig is en omdat er verrassende recepten in staan. De vegan opties zijn fijn en de recepten die je met en voor kinderen kan maken zijn lekker en ogen vrolijk. De foto’s bij de recepten zijn een uitnodiging om aan de slag te gaan en om daarna lekker te gaan smullen.

IJs & co 2.0  | Aniek Keijsers | isbn 9789461433169 | Uitgeverij GoodCook | € 24,50

Deze recensie is geschreven door Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *