Geplaatst op Geef een reactie

Kookboekrecensie Makkelijke Noedels – Pippa Middlehurst

Een tijd geleden viel het kookboek ‘Makkelijke noedels’  van Pippa Middlehurst op mijn mat.

Bianca van Proef het Verre Oosten had mij nl. eerder gepolst of ik hierover een kookboekrecensie wilde schrijven. Jáá natuurlijk, temeer ook omdat ik al een tijdje aan het experimenteren was met udon en er bij ons thuis twee-driewekelijks noedels op tafel komt.

Het boek

Het boek bevat 171 pagina’s met een overzicht van recepten en uitleg van de verschillende soorten noedels. Behalve dat  dit zéker leuke informatie is, worden de soorten noedels ook opgesplitst in categorieën, en wel:
  – Heel makkelijke noedels
  – Noedels zonder gedoe
 – Noedels met minimale moeite

Noedels met biefstuk en broccoliBij het doorbladeren van het boek, viel mij het recept NOEDELS MET BIEFSTUK EN BROCCOLI op pag. 101 gelijk op. Het leek het mij èrg lekker om een keer reepjes biefstuk toe te voegen aan m’n noedels. Weer eens wat anders dan de gebruikelijke spekjes in mijn basis ’bumbu’ te gebruiken!

Ik koos dus voor het recept NOEDELS MET BIEFSTUK EN BROCCOLI! Heel benieuwd of deze voor mij nieuwe toevoeging zou bevallen! Het recept viel ook nog eens onder de categorie ‘Noedels zonder gedoe’, dus wat wil je nog meer!

Ik gebruikte, net als de auteur, kogelbiefstuk en gewone broccoli, dat makkelijker verkrijgbaar is. Het recept was heel simpel te volgen en voor iedereen goed te doen.

De ingrediënten voor de saus (crispy chili olie, oestersaus, lichte en donkere sojasaus en sesamolie) had ik allemaal in huis, op de biefstuk en broccoli na, maar anders zul je eerst naar de toko moeten om oliën en sauzen in te slaan.

Het was heerlijk!!! Dit ga ik nog eens maken!

Conclusie

Ik was nog niet bekend met de schrijfster, maar zéker is wel dat ze varieert met veel verschillende noedels. Heerlijke makkelijke recepten, toegankelijk voor iedereen omdat de recepten erg makkelijk te maken zijn, mits je de ingrediënten in huis hebt.

Wel vind ik het jammer dat veel ingrediënten niet basic zijn (denk aan venusschelpen, gochugaru Koreaanse chilivlokken, flower petalnoedels, chunjang, Koreaanse zwarte bonenpasta, unagi ubayu of cavallo nero. Soms wordt er een vervangend ingrediënt aanbevolen. Voor het meeste zul je echt een keer naar een Aziatische supermarkt moeten gaan. Wat natuurlijk ook wel eens leuk is om te doen. Ik kan jullie bijvoorbeeld de winkels van Amazing Oriental aanbevelen. De, grootste Aziatische supermarkt keten van Nederland met winkels door heel Nederland verspreid.

Verder had ik op de voorkant liever een smakelijke foto van een eetlustopwekkende, heerlijke kom met noedels, gezien. Gelukkig kom je tijdens het doorbladeren van het boek deze eetlust opwekkende foto’s wel tegen. 

Wil je het kookboek Makkelijke Noedels van Pippa Middlehurst kopen?

Makkelijke noedels“>Bestel hem hier.

Deze recensie is geschreven door Cynthia van de Indomama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *