Geplaatst op Geef een reactie

Kookboekrecensie Zonnige Zomercocktails van Jassy Davis

Bij mijn vrienden en familie worden cocktails altijd enthousiast ontvangen en daarom was ik heel blij met dit kleurrijke boekje met 60 heerlijke, zomerse drankjes.  Maar in welk jaargetijde dan ook, ik vind cocktails eigenlijk altijd heel feestelijk en lekker.  

De inhoud van het boek

Het boek begint met de alle benodigdheden die je kan gebruiken om je cocktails mee te maken. Maar volgens Jassy Davis kom je met een jampot als shaker, of een kan en een lepel als mengglas ook al een heel eind. Verder geeft ze veel informatie over welke soorten glazen je kan gebruiken voor verschillende soorten cocktails. Na wat uitleg over de shakevaardigheden, komen de recepten. 

Siroop en fruitpuree

Eerst krijg je receptuur om op eenvoudige wijze heerlijke siropen en fruitpuree te maken om je cocktails de juiste zuurgraad en zoetheid mee te kunnen geven. Muntsiroop, jalapeñosiroop, rabarbersiroop en rozensiroop zijn al enkele siroopjes die mij het water in de mond lieten lopen. 

Cocktails & Mocktails

Dan komen de recepten voor de zomerse Cocktails, en gelukkig ook een aantal Mocktails. Bij ieder recept staan leuke wetenswaardigheden , bijvoorbeeld over de herkomst van de betreffende cocktail of andere grappige feitjes die met de cocktail te maken hebben. Ieder recept wordt vergezeld van een kleurige tekening.  

Testen en proeven

Ik koos voor een paar alcoholvrije Cocktails, oftewel Mocktails en voor eentje met alcohol. 

Als eerste maakte ik een Mocktail die me vooral heel nieuwgierig had gemaakt: De Espresso Tonic Mocktail. Kennelijk is deze cocktail een tijd lang erg populair geweest, voor mij was ie echter nieuw en heel apart. Leuk om deze een keer geproefd te hebben, maar voor mij niet voor herhaling vatbaar.

Espresso Tonic Mocktail

Verder koos ik voor een Mocktail met citroen, limoen en bitters. Deze zag er erg feestelijk uit en was zo lekker en verfrissend dat ik ‘m vaker wil gaan maken. Ik koos ook voor een cocktail met rode wijn en cola. Een bekende cocktail in Spanje, maar ik vond deze heel verrassend en nieuw.  

Er staan nog veel recepten in dit boekje die ik wil gaan maken. De meeste cocktails ken ik nog niet, dus er is voor mij nog een hoop te ontdekken. 

Conclusie

Ik geef dit kookboek 4 sterren, omdat er veel leuke informatie in staat en omdat je al snel aan de slag kan gaan met de zomerse drankjes, zonder van alles te moeten aanschaffen. De kleurige tekeningen zijn heel mooi, maar als je wilt weten hoe de drankjes er uit horen te zien, dan zou ik nog wel even googelen naar een foto.
De Cocktails en Mocktails staan in het boek door elkaar, zodat je even moeten zoeken en lezen om te kunnen vinden wat je wilt gaan maken.

Voordeel is weer dat er voor mij heel veel nieuwe cocktails in te vinden zijn, zodat ik nog lang niet ben uitgecocktaild! 

Zonnige zomercocktails | Jassy Davis | isbn 9789461433183| Uitgeverij GoodCook | € 16,50 

Deze recensie is geschreven door Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *