Een boek vol recepten volgens de Tsukurioki- traditie, oftewel bedoeld om mee te nemen.
Dit boek is geschreven door Tim Anderson. De Amerikaan die in Londen woont en in 2011 daar Masterchef had gewonnen. Hij heeft ook in Japan gewoond en na een studie van Japanse voedingsleer verschillende Japanse kookboeken geschreven. Bowls & Bento is zijn meest recente kookboek. Je vind er interessante variaties van recepten voor miso soep in bijvoorbeeld met rode bier of parelgerst. En inspirerende smaakmakers zoals ingemaakte knoflook in rode miso of rokerige daikonpickels waar lapsang souchon thee in wordt gebruikt.
Als je aardig thuis bent met Japanse producten zal het boek je inspireren om nieuwe smaakcombinaties uit te proberen. Als je Japanse keuken vrij nieuwe voor je is, is Japan Easy eerder uitgebracht boek van Tim Anderson wellicht een betere keuze om de basis te ontdekken.
Bowls & Bento | Tim Anderson |
Verkrijgbaar via Bol.com voor € 29,95 |
Uitgeverij Good Cook |
ISBN 9789461432919