Een boek met meer dan 200 klassiekers uit de Chinese keuken.
Kwoklyn Wan is opgegroeid in Leicester (UK) en heeft een Chinese vader en Engelse moeder. Zijn opa had het eerste Chinese restaurant van Leicester. Dit goedlopende restaurant is overgenomen door zijn vader en ook Kwoklyn heeft hier gewerkt. Naast deze restaurant ervaring, is hij tv presentator bij de BBC, geeft hij Chineses kooklessen en heeft hij inmiddels 4 kookboeken geschreven. In zijn Chinese Takeaway Compleet vind je meer dan 200 klassiekers uit de Chinese keuken.
Naast klassiekers zoals echt Chinees krokant gebakken buikspek, Char siu, pekingeend, gebakken soft shell krab en Bao’s maar liefst 41 groente recepten. Ook vind je er invloeden van omliggende Aziatische landen in terug, zoals Japanse Tonkatsu steak van bloemkool en gefrituurde Vietnamese rijstrollen. Wat ik bijzonder leuk vind is dat er ook beschreven wordt hoe je zelf Hoisinsaus en vegetarische oestersaus kunt maken. De recepten zijn vrij eenvoudig te maken. De meeste ingrediënten zijn inmiddels bij de grotere supermarkten wel verkrijgbaar, al zijn bepaalde ingrediënten uitsluitend bij een Aziatische supermarkt verkrijgbaar. Kortom een aanrader als je de Chinese keuken wat meer wilt gaan verkennen.
Chinese Takeaway Compleet | Kwoklyn Wan |
Verkrijgbaar via Bol.com voor € 32,50 |
Uitgeverij Good Cook |
ISBN 9789461432971