Geplaatst op Geef een reactie

Zeewier en Co van Julie Desnoulez

Een boek vol met kookinspiratie om vaker zeewier te kunnen verwerken in gerechten

Ik ben enorm voorstander als het gaat over zeewier, het eten van de toekomst. Wellicht weten jullie al het e.e.a. over de gezondheids- en duurzaamheidsvoordelen van het eten en kweken van zeewier. Wisten jullie ook al dat het naast een Aziatische Foodtrend ook gebruikt wordt om bijvoorbeeld biogas te maken? Nu kreeg ik het boek Zeewier & Co van Julie Desnoulez waardoor mijn blik met mogelijkheden tot gebruik van zeewier nog meer is verruimd.

Tot op heden gebruik ik 3 soorten zeewier on kookworkshops of gerechten. Dit zijn de Wakame. Die ken je misschien wel als groene ietwat glibberige sliertjes met stevige bite als salade van je Sushi restaurant. De zwarte de Nori vellen die voor sushi worden gebruikt en het maken van Furikake. (De smaakmaker die je in huis moet hebben) En als derde de Kombu om Dashi (Japanse bouillon) van te trekken en vis of groente in te verpakken.

Maar er zijn dus nog veel meer soorten verkrijgbaar. Je leert er meer over in dit boek met handige combinatiekalender waar tips met ingrediƫnten in staan die goed bij het soort wier passen. Ook staat het boek vol met recepten om verschillende soorten wieren in alledaagse gerechten te verwerken. Bijvoorbeeld een Tosti met zeespaghetti, Falafel met wier, mosselen met Kombu en kerrie, Ceviche met Wakame, pizza met Kombu, coutgette-wakame cake, choco dulse brownies, Bananenbrood met Wakame en chocolade en nog veel meer. Ook kun je met zeewier smaakmakers maken zoals zeewierolie, zeewierzout of een Chimichurri. Wat mij betreft een pareltje voor mij kookboeken collectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *