Geplaatst op Geef een reactie

Banketbakker

Bananenbrood wentelteefjes

Misschien heb je de overrijpe bananen die ik afgelopen dinsdag kreeg ik van Lex Hendriks – Groente & Fruit al in mijn verhalen voorbij zien komen. Deze waren de pisang en zijn o.a. in het amandelpasta – bananenbrood naar recept van Claire Saffitz, terecht gekomen.

Het brood mocht ik al eens proeven van een vriendin die mij ook dit boek gaf en is echt superlekker. Dus wist ik al snel wat er van de overrijpe bananen terecht moest komen. Je vindt het recept van het amandelpasta – bananenbrood op blz. 38 van het boek. Claire geeft bij ieder recept handige tips mee om te variëren in smaak en textuur of je baksel nog beter te maken.

Ik heb de tip van Claire gevolgd en voor een stevigere en meer nootachtige smaak de helft van het bloem vervangen door volkoren tarwemeel. Daarbij een eigen touch door het kardemon poeder te vervangen voor verse laos met limoensap en limoenschil.

Het bananenbrood heeft verder eigenlijk niets nodig. Ik heb er toch wentelteefjes van gebakken. Zo heb je met wat verse banaan en een bolletje ijs ook gelijk een lekker dessert op tafel. Houdt de zoetekauwen hier thuis weer tevreden. 😉

Banketbakker | Claire Saffitz
Uitgeverij @goodcooknl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *