Geplaatst op Geef een reactie

Kookboekrecensie The Streetfood Club “The Book”

The Streetfood Club. Voor veel mensen bekend door hun 2 moderne / hippe restaurants in Utrecht en Breda. Ze serveren moderne versies van Fusion Streetfood gerechten waarbij de eigenaren inspiratie hebben gehaald uit hun reizen door Latijns-Amerika en Azië. Daarbij wordt The Streetfood Club regelmatig op zondag omgetoverd tot een club waarbij er natuurlijk gedanst wordt.
Hiernaast hebben de eigenaren ook een kookboek genaamd ‘The Book’ uitgegeven. Dat is het kookboek waar ik, Rychell, twee recepten uit heb gemaakt.

The Book

Het boek bestaat uit 224 pagina’s. Er zijn Streetfood recepten uit Azië en onder andere Peru te vinden. Ook staan er lekkere cocktails in. 

Heb je zin in Korean fried chicken? Black pepper beef? Of een Ramen Noodle bowl? Het kan allemaal want al deze gerechten zijn terug te vinden in dit boek. 

Ik neem jullie mee op deze culinaire reis en laat jullie weten wat mijn ervaring met dit boek was.

De Recepten

Het eerste recept waar wij mee aan de slag zijn gegaan is de groene papaja salade. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik dit gerecht zelf al vaker heb gegeten.
Dus ik was erg benieuwd hoe deze variant zou smaken en of het in de buurt kwam van de papaja salades die ik eerder heb gehad. En of het net zo makkelijk te bereiden zou zijn als ik dacht. 

Het tweede recept waar wij mee aan de slag zijn gegaan is de welbekende Gado Gado. Mocht je het niet kennen, dit is een van oorsprong Indonesische gestoomde groente salade die wordt geserveerd met een saus op basis van pinda’s. Ik heb hiervoor gekozen omdat mijn moeder dit thuis regelmatig zelf maakt. Dat is de Gado Gado die iedereen wel kent. Met de lekkere zelfgemaakte pindasaus en lauwwarme groenten. Omdat ik dit gerecht al goed ken was ik erg benieuwd naar hoe de variant van The Streetfood Club zou gaan smaken. Toch wel leuk om gerechten met elkaar te gaan vergelijken. 

De Papaja Salade

Deze papaja salade was makkelijk om te maken. Je moet wel wat ingrediënten snijden maar dat is zo gedaan. Voor het schillen van de papaja hebben wij een mandoline gebruikt. Zo krijg je mooie dunne plakjes die je daarna julienne kunt snijden. Het maken van de knoflook chili dip was ook erg simpel. Hiervoor moest je alle ingrediënten in een blender doen en het draaien tot een grove puree. Wij hebben hier een vijzel / Oelekan voor gebruikt. Dat ging ook erg goed op deze manier dus mocht jij er thuis ook een hebben dan raad ik het aan om hem te gebruiken.  De smaak van het gerecht was minder pittig dan ik gewend ben van een papaja salade. Ook was de papaja niet goed te proeven. 

De Gado Gado

De Gado Gado was ook makkelijk om te maken. Je hoeft de sperziebonen en de krieltjes alleen maar even te koken. De taugé en de rode kool verwerk je rauw in dit recept. De pindasaus is wel anders dan wat we gewend zijn. Dit is een dunnere koude variant die je glad draait in een blender en lijkt meer op een vinaigrette. Daardoor is het makkelijker om de groente er goed mee te vermengen en is het ook minder machtig. Dit is dus echt een koude Gado Gado salade i.p.v. een lauwwarme salade. Ook is de pindakaas smaak wat minder aanwezig. Dat komt omdat hier limoen en tamarinde voor word gebruikt. De hoeveelheid pindakaas was ook niet zoveel. De smaak van de dressing is friszuur met een lichte pinda smaak.

Voor wie is het boek geschikt?

Als je een liefhebber bent van Streetfood en foodstyling dan is dit boek zeker iets voor jou. Er staan genoeg verschillende recepten in om uit te proberen. Ook zijn de foto’s mooi gemaakt en krijg je daardoor meteen zin om aan de slag te gaan.
Het ene recept is makkelijker te maken dan het andere recept. Dus kies vooral iets waar jij op dit moment tijd voor hebt. Er staan recepten in met vlees, vis of als je dat niet eet een vegetarische optie. Dus genoeg keuze voor iedereen. 

De plus en minpunten van het boek


De Pluspunten

  • De recepten zijn makkelijk te maken.
  • Het boek is toegankelijk voor iedereen.
  • Er is genoeg keuze. Wil je iets maken met vlees, vis of vegetarisch? Dan staat er zeker iets tussen wat geschikt is voor jou. 
  • Het zijn hippe Streetfood recepten uit verschillende delen van Azië en Latijns Amerika. 

De Minpunten

  • Je ziet niet meteen voor hoeveel personen de recepten zijn. Dat staat niet duidelijk vermeld.
  • De gerechten die wij gemaakt hebben zijn flauw van smaak. Dat is erg jammer. Als je de foto’s ziet dan denk je automatisch dat het een smaakexplosie gaat zijn. Maar dat is niet zo dus dat is wel een beetje een teleurstelling. Ik kruid mijn gerechten altijd erg goed dus ik denk dat dit boek geschikt voor je is als je niet van veel kruiden houd. 
  • Niet alle ingrediënten zijn makkelijk te krijgen. Voor sommige ingrediënten moet je naar verschillende supermarkten / de toko. De toko kan lastig worden als dat niet dicht bij je in de buurt is. 

Wil je het kookboek van The Streetfood Club kopen?

The Streetfood Club | Kirsten Verhagen | Isbn: 9789021584508 | Uitgeverij: Kosmos Uitgevers | Prijs: €29,99

Rychell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *