Geplaatst op Geef een reactie

Kookboekrecensie, Planken met een Indische twist

Planken met een Indische twist

Het nieuwste kookboek, “Planken met een Indische twist”, hartige en zoete hapjes, voor elke gelegenheid, van Francis Kuijk is uit. Een boek vol prachtige foto’s. Dus een genot voor het oog en een feestje voor je smaakpapillen.

De recepten

Het boek, Planken met een Indische Twist, staat vol kook en bak inspiratie om je borrelplank mee te vullen. Je ziet duidelijk de creativiteit van Francis terugkomen in de recepten. Bijvoorbeeld in de Klepon – vegan Roomkaas tartelettes, waarbij er met gepofte rijst en gesmolten chocolade tartelettes worden gemaakt. Daarnaast vind je er bijvoorbeeld kokos gehaktballetjes, viskoekjes en ook veel vegan variaties. Zo kun je echt iets origineels op je borrelplank serveren. Ook zie je duidelijk haar liefde voor pandan terugkomen in verschillende recepten waar pandan in wordt gebruikt. En heeft ze er zelfs een complete borrelplank aan gewijd. De Pandan Party.
Verder staan er zowel snelle varianten als recepten in die iets meer tijd kosten. Voor ieder moment wat wils.

Naast de borrelhapjes, staan er ook wat basisrecepten in voor bijvoorbeeld zoetzuur of sambal.

Sereh Susu Samosa’s

Ik heb de Sereh Susu Samosa’s van blz. 98 uitgeprobeerd. Vrij eenvoudig te maken door gebruik van custardpoeder en kant en klare loempiavellen. Ik zou alleen de volgende keer de kokosmelk vervangen door reguliere melk omdat de kokosmelk de smaak van de sereh overheerst.

Dit boek is uitermate geschikt als je thuis wel eens een borrelplank serveert en hier een Indische twist aan wilt geven. Of je borrelplank wilt aanvullen met nieuwe, creatieve, lekkernijen.

Planken met een Indische twist | Francis Kuijk | isbn 9789461433022 | Uitgeverij GoodCook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *