Geplaatst op Geef een reactie

Kookboekrecensie, The Curry Guy één pan

The curry guy één pan

The Curry Guy, Dan Toombs heeft meerdere kookboeken geschreven. Een pan, is onlangs uitgegeven en dit was ons eerste kookboek van Dan, maar zeker niet de laatste.

In dit boek vind je allerlei recepten die je, zoals het boek al aangeeft in 1 pan kunt maken. Heel praktisch dus als je geen ontplofte keuken wilt hebben. Daarnaast zijn de recepten vrij eenvoudig te maken. Al komen er ook een aantal recepten in voor waar niet alle ingrediënten even makkelijk te vinden zullen zijn. Laat dit je vooral niet weerhouden, want met de 270 blz. staat er meer dan genoeg in waar je wel makkelijk aan kunt komen en waar al jullie zintuigen vast heel blij van zullen worden.

Je vindt er o.a. stoofpotten, curries, spiesjes, bowls in, maar ook basisrecepten om zelf sauzen, smaakmakers en kruidenpoeder te maken.

Dan is ooit begonnen met het bloggen over Indiase recepten maar ondertussen is zijn repertoire enorm uitgebreid. Zo vind je in dit boek bijvoorbeeld ook recepten uit Indonesië, Vietnam, Pakistan, Sri Lanka, Korea, Maleisië en Thailand.

Kimchi Jigae

Omdat ik net een pot zelfgemaakte Kimchi had gemaakt wilde ik het recept (Koreaanse) Kimchi Jigae uitproberen en dat bleek een hele goede keuze!

Kimchi Jigae is een vegetarische stoofpot met Kimchi, bouillon en 1 van de bekendste Koreaanse smaakmakers, gochuang. Gochuang, is een Koreaanse chilipasta gemaakt van rode pepers, kleefrijstmeel, gefermenteerde sojabonen en zout. Het gerecht bracht mij terug naar een herinnering van ontwikkelingssamenwerking met een aantal Koreaanse studenten in Indonesië, die mij Kimchi hebben leren maken. De stoofpot is pittig, hartig, zurig en mild zoet tegelijk. En daarbij supergezond door de gefermenteerde Kimchi.

Heb je dit kookboek nog niet? Dan is het echt een aanrader voor op je verlanglijst!

The Curry Guy één pan | Dan Toombs | isbn 9789461433084 | Uitgeverij GoodCook | € 29,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *